A Groep

Binnen de A groep fietsen de snelle jongens van Het Stalen Ros. De uitdaging in deze groep ligt naast de hogere snelheid met een gemiddelde van 30 kilometer per uur ook in het rijden van langere afstanden en Zwaardere tochten.

Zo voeren te tochten regelmatig naar het rijk van Nijmegen en Groesbeek, maar een aantal maal per jaar wordt er ook gefietst in Limburg en de Ardennen.

B Groep

Binnen de B groep zijn de meeste leden van Het stalen Ros vertegenwoordigd. Het grootste deel van de tochten worden gereden in de omgeving van Ravenstein. Ofwel er wordt een Clubrit gereden, of er wordt deelgenomen aan een toertocht in de directe omgeving. Naast de tochten in de directe omgeving worden er elk jaar ook diverse uitdagingen aangegrepen, zoals een dag Limburg of een tocht vanuit Siebengewald.

Over het jaar heen wordt er gereden met met een gemiddelde van rond de 28 km per uur. Deze wordt vooral bereikt door het rijden van een constante snelheid.

Heb je al enige fiets ervaring, dan is dit de uitstekende groep om in te starten.

C Groep

De C groep is de groep met het meest gevarieerde leden bestand, zo zijn hierin verschillende jonge leden vertegenwoordigd, maar in deze groep fietst ook het oudste lid van de vereniging.
De afstanden variëren van 50 tot 80 kilometer per tocht. Het gemiddelde ligt in de meeste gevallen rond de 25 kilometer per uur.

Heb je nog niet al te veel fiets ervaring, maar lijkt het je wel leuk om te beginnen met fietsen, dan is de C groep de uitstekende groep om in te beginnen, maar ook de ervaren fietser die op zondag lekker een paar uurtjes willen fietsen is dit de groep om heerlijk je kilometers te maken.

De leden binnen de A- B- en C groep vertrekken in de meeste gevallen om 08.45u bij het Veerhuis. Op data waarop aan toertochten mee wordt gedaan, worden die tijden aangepast.