twc het Stalen Ros

informatie over onze wielervereniging

Het Stalen ros is een van de eerste wielerverenigingen uit de omgeving. De vereniging is officieel opgericht in 1975 door enthousiaste fietsers. Momenteel zijn er ongeveer 55 leden.

Twee maal per week wordt er een andere route door de prachtige omgeving gereden. En om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn of haar eigen tempo aan de slag kan, wordt er altijd in drie groepen gefietst, ingedeeld naar niveau.  Het clubgevoel met de daarbij behorende sociale contacten staat hierbij altijd voorop en daarom is er dan ook altijd tijd voor een koffiestop onderweg. Ook na de toertocht wordt er altijd even nagepraat onder het genot van een kop koffie. Voor elke groep is er een toerleider aangewezen. Deze zorgt ervoor dat er niet te hard wordt gefietst en vooral, dat er veilig wordt gefietst.

Naast de wekelijkse clubtochten, doen we regelmatig mee met verschillende toertochten die georganiseerd worden door andere wielerverenigingen. Daarnaast wordt er ook elk jaar een eigen toertocht georganiseerd: de 13 Heuvelentocht, een tocht die door de NTFU het stempel ‘extra goed geregeld’ heeft ontvangen! Elk jaar doen er ongeveer 600 wielrenners mee aan deze toertocht met deelnemers uit heel het land.

Om het fietsplezier en het clubgevoel nog eens extra te versterken, wordt er elk jaar een avontuurlijke 3-daagse reis naar het buitenland georganiseerd voor een onvergetelijke fietservaring.

Het Stalen ros is aangesloten bij de NTFU. De NTFU behartigt de belangen van ruim 70.000 sportieve fietsers en biedt praktische kennis over de wielersport én aantrekkelijke producten en diensten. Dit betekent ook dat jij als lid automatisch goed verzekerd bent. Zo kun je ontspannen en met een gerust hart op de fiets stappen.