Zondagochtend

clubritten & toertochten

Op de zondag ochtend staan er twee soorten tochten op het programma, namelijk een Toertocht, of een Clubrit. Een toertocht wordt gereden bij een andere vereniging en een clubrit is een rit die door het Stalen Ros zelf is georganiseerd.

Toertochten
Op de kalender staan jaarlijks ongeveer 10 toertochten, Hieronder verschillende tochten bij verenigingen in de buurt, zoals de Merxklassieker in Berghem, de Schaijkse lentetocht en de Coppi toertocht in Herpen..
Naast de toertochten in de directe omgeving staan er elk jaar ook een aantal toertochten op in een andere omgeving, we kiezen jaarlijks een aantal nieuwe tochten die toegevoegd worden aan het Toer programma. Deze tochten brengen ons naar nieuwe gebieden en nieuwe uitdagingen.

De toertochten worden vooral gereden in het voorjaar als voorbereiding op de meerdaagse, maar ook na de meerdaagse vind je een aantal toertochten welke zeker de moeite waard zijn.

Clubritten
Een clubrit is een tocht die georganiseerd wordt vanuit Ravenstein. In de meeste gevallen vertrekken we om 08:45 uur vanaf het Veerhuis voor een tocht door de regio. De ervaren fietsers kennen de regio op hun duimpje en zetten mooie tochten uit richting alle windstreken en door verschillende mooie gebieden. Zo behoren tochten naar de Veluwe, Groesbeek, Ooijpolder en de Loonse en Drunense duinen tot de mogelijkheden. De afstanden liggen meestal rond de 100 kilometer, met enkele uitschieters naar de 125 kilometer.

Naast de clubritten in de omgeving staan er elk jaar ook een aantal clubritten op waar we met de auto naar toe gaan. Meestal gaan we dan naar Limburg of naar de Belgische Ardennen. Deze tochten geven een mooie afwisseling op het programma.

Wil je een keertje meefietsen op de zondag, dat kan. Stuur dan een mail naar info@stalenros.nl.

Woensdagavond

vanaf mei tot en met augustus

Om doordeweeks ook lekker met de vereniging te fietsen wordt er vanaf mei tot en met augustus wekelijks getraind op de woensdagavond.
Om 19:00 uur wordt er vertrokken vanaf de Maasdijk in Ravenstein (bij het Veerhuis) voor een rit variërend van 50 tot 80 kilometer. De afstand welke gereden wordt is afhankelijk van de zonsondergang en de weersomstandigheden.

Op deze avonden wordt er net zoals in het weekend gefietst in drie groepen.
Meestal wordt er na het fietsen nog nagepraat op een van de terrassen in Ravenstein.

Wil je een keertje meefietsen op de woensdag, dat kan. Ga naar ons contact formulier en laat een berichtje achter.

Buitenlandse reis

hoogtepunt van het fietsjaar

Een van de hoogtepunten van het fietsjaar is het lang weekend in het buitenland waarbij we op vrijdagochtend vertrekken en zondagavond terugkomen. Bijna alle leden verheugen zich op deze drie dagen sportiviteit en gezelligheid. Elk jaar staat er een andere bestemming op de kalender. De bestemming ligt meestal rond de 3 uur rijden vanaf Ravenstein. Hiermee kunnen we een uitgebreid fietsgebied bestrijken van Paderborn in Duitsland tot Vianden in Luxemburg.

Over het algemeen wordt er een bestemming uitgezocht met een heuvelachtig landschap, met schitterende dalen maar ook over de pittige heuvels. De meerdaagse draait niet alleen om fietsen, maar natuurlijk ook om de gezelligheid. Na het fietsen wordt er onder het genot van een drankje nog nagepraat op het terras van het hotel of van de gehuurde huisjes.
Het avondprogramma bestaat uit gezamenlijk eten en natuurlijk gezellig iets drinken.

Één keer in de 5 jaar verlengen we de Meerdaagse met een extra dag en reizen we een paar uurtjes langer. In 2010 heeft de reis ons gebracht naar de Vogezen, waar we vier dagen heerlijk hebben gefietst. Bijna alle leden hebben ook deelgenomen aan de 3 Ballons. Dit is een Cyclosportieven met afstanden van 205 en 109 kilometer. Degenen die niet mee hebben gedaan hebben zelf lekker gefietst en zijn daarna de andere leden gaan aanmoedigen op de afsluitende klim.